ID | 5375 |
---|---|
Τίτλος | Ιδιότητες και σχέσεις των αρωμάτων |
Υπότιτλος/οι | |
Έκδοση | Βοσπορίς |
Πρωτότυπο | Ναι |
Μεταφρασμένο | |
Τίτλος πρωτότυπου (για μεταφρασμένο) | |
Γλώσσα πρωτότυπου | Ελληνική |
Συγγραφέας πρωτότυπου (για μεταφρασμένο) | |
Σχόλια | Γλώσσα άρθρου: Καθαρεύουσα. Εν Ιωαννίνοις. Άρθρο σε συνέχειες. Αφιερούται Κωνστ. Ξανθοπούλω |
Στοιχεία βιβλιογραφικής αναφοράς | Έτος Γ, τχ. 16 (Σεπτέμβριος 1901), σ. 186-188 Έτος Γ, τχ. 17 (Σεπτέμβριος 1901), σ. 199-200 |
Περίληψη | Στο παρόν άρθρο αναλύεται η λειτουργία του αισθητήριου οργάνου της όσφρησης. Στη συνέχεια περιγράφεται αναλύτικά η λειτουργία της μύτης. Κατόπιν, συγκρίνεται η όσφρηση των ανθρώπων και των ζώων. Επίσης, αναφέρεται ότι οι οσμές έχουν κλίμακες διαβάθμισης και παρουσιάζεται μία κλίμακα διαβάθμισης οσμών από κάποιον άγγλο συγγραφέα. Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι όπως μπορούμε να φτιάξουμε μία μουσική αρμονία, με παρόμοιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και αρμονία οσμών και να κατασκευάσουμε μία συμφωνική και αρμονική ανθοδέσμη. |
# | Κατηγορίες |
---|---|
1 | 21 Ιατρικά θέματα (Επιστημονικά Θέματα) |
# | Συγγραφέας |
---|---|
1 | Χαρισιάδης, Ιωάννης Αλ. |